Fotoalbum

  

Hex - en musikteaterforestilling fra og om Helsingør.

Året er 1626 - og vi befinder os i sundtoldistidens Helsingør. En livlig handelsby, med et broget persongalleri af godtfolk og søfolk, sipper og skøger, horebukke og syndebukke.

Tiden var hård. Pesten hærgede i Europa, fattigdommen var stor og Gud og Fanden spillede store roller i folks hverdag og derfor også i HEX. Frygten var stor på den tid, og der var nok at være bange for: For dagen i morgen, for sygdom, uheld, uvejr og for alle de mange ting man ikke forstod. For øvrigheden - der bare ventede på en lejlighed til at slå ned på ethvert fejltrin - Præsten der havde Gud på sin side, Fogeden der havde loven.

Og ikke mindst - dengang som nu - angsten for det fremmede - de fremmede.

I musikteaterforestilling  Hex, følger vi den unge Citze Lund på en social deroute der starter med sladder og misundelse og ender med en ublid skæbne på Grønnehave strand. Historien baserer sig på autentisk lokalhistorie, og en stor del af persongalleriet er inspireret bla. af Kenno Petersens bøger om middelalderens Helsingør.

Selv om bål og bøddel får det sidste ord er forestillingen også bygget op omkring det særdeles livlige bybillede og et tilsvarende univers hos " de fredløse ", der lever i skovene udenfor byen. Og Hex lever ikke mindst gennem sit portræt af en sensuel, smuk og stærk kvinde.

Hex blev skrevet og uropført af musikteaterprojektet Perron X i 1988 hvor Susse Duch Lars le Dous og Søren Launbjerg var lærerteamet. Hex har musik af Søren Launbjerg.