Hammermøllens Teatergruppe

Hammermøllens Teatergruppe har til formål at fremme interessen for lokal-historisk amatørteater, herunder at medvirke til, at der skrives og opføres forestillinger med lokalhistorisk islæt på Hammermøllen i Hellebæk.


I 1988 så det første egnsspil dagens lys. En af årsagerne var, at man rundt omkring i Nordsjælland havde stor succes med historiske friluftsspil. Hellebæks historie var allerede kendt igennem årsskrifter udgivet af Hellebæk Aalsgaard Egnshistoriske Forening. Og 1988 var et naturligt valg, fordi Christian 4. blev fejret over hele landet i anledning af 400 året for hans kroning.


Da Heksens Datter havde trukket fulde huse i 2 uger var euforien så høj, at det var naturligt at fortsætte. Mange store spil er sidenhen blevet opført på Hammermøllen med stor spilleglæde, mange har taget et stort slæb med de praktiske ting, og mange har i de år der nu er gået siden fået en teateroplevelse i det fri ved Hammermøllen.


Skuespillerne i Hammermøllens Teatergruppe er en flok glade amatører, der synes det er sjov at lege teater og give publikum er stor oplevelse. Alle andre omkring egnsspillene på Hammermøllen er professionelle: forfattere, komponister, instruktører, musikere, lyd- og lysfolk osv. osv. Alle disse er med til at sikre, at vi får lavet forestillinger, der holder et højt niveau på alle områder.


Er du blevet nysgerrig efter at vide mere? Så læs mere på disse sider. Der er også plads til dig.