Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2015-2016 ved Hammermøllens Teatergruppes generalforsamling 29. oktober 2016 kl. 14 på Bølgen:

Kære alle

Det sidste år har jo været et såkaldt ’stille-år’. I modsætning til det ’spille-år’, som vi går i gang med lige om lidt.

Vores ’stille-år’ har dog ikke været helt stille. Vi har godt nok ikke spillet på Hammermøllen, men der har alligevel været en del aktiviteter, og også nogen planer, der ikke er blevet til noget.

Vi blev i slutningen af 2015 kontaktet af Henrik, Kasper, Marie, Anja og Simon, der gerne ville skrive et stykke til os, baseret på en gammel idé de havde. Bestyrelsen besluttede – efter moden overvejelse om det egnshistoriske indhold – at takke ja til tilbuddet. Henrik, Kasper og Anja vil også instruere stykket og Simon vil stå for musikken.

Det nye stykke ”Schimmelmanns Hest” kommer vi til at høre lidt mere om senere. Synopsis er blevet sendt til jer alle. Og jeg kan fortælle, at det bliver et stykke med meget sang

Efter afslutningen på Kongen af Hellebæk blev der lavet en evaluering blandt skuespillerne. Evalueringen blev drøftet ved vores sommerfest i slutningen af maj. Evalueringen pegede på både gode og mindre gode ting fra forløbet med Kongen af Hellebæk. Jeg sender et resumé til alle medlemmer i den kommende uge, så vi alle har det i klar erindring til den kommende opsætning.

Jeg vil her nævne et par af de ting, der kom frem:

  • Dejligt sammenhold mellem skuespillerne
  • Der skal udpeges en fakkelansvarlig
  • Der er brug for mere forklaring om hvorfor vi har ’legeweekends’ og øveaftner før rolletildelingen – særligt af hensyn til nye skuespillere
  • Bedre planlægning af øveforløbet, så man ikke føler, at man spilder sin tid
  • Arbejdsdage/-weekends er ok, de skal bare ikke komme som en overraskelse
  • Skuespillerne skal komme til tiden og melde evt. afbud i god tid, så prøverne kan tilrettelægges mest effektivt

Der var som sagt flere andre ting, der blev nævnt, men det kommer i resuméet.

Sommerfesten 28. maj var i øvrigt en stor succes. Der blev grillet, set film og hygget til sent på aftenen. Og forfatterne/instruktørerne Anja, Henrik og Kasper kom og fortalte om planerne for det nye stykke. Tak til alle der deltog med at stable festen på benene. Og tak for lån af lokalerne til Håndværkersangforeningen.

23. februar havde vi et medlemsarrangement på Bølgen hvor vi talte om en masse forskellige ting, bl.a. Renæssancefestivallen, Sundtoldsmarkedet mv. Der deltog over 30 ved arrangementet, som jeg synes var en stor succes. Den slags skal vi have mere af i fremtiden.

Vi spurgte i den forbindelse om der var ønsker til aktiviteter i år. Der kom bl.a. et forslag om sangundervisning, men blev desværre ikke til noget, da der var for få, der havde lyst til at deltage. Det var vist 8 som jeg husker det.

Der blev også stillet et forslag om at lave fælles ture til teaterforestillinger og der blev nedsat en gruppe, der ville se på forskellige forslag. Jeg tror ikke, at der er kommet så meget ud af det, men ideer en stadig god, og jeg synes helt bestemt, at vi skal arbejde videre på det.

En del af vores skuespillere har i dette efterår deltaget ved to store arrangementer i Helsingør.

Først var det ved Sundtoldsmarkedet, hvor mange deltog som skuespillertrup, folk på gaden, salgsfolk i boderne og en hel masse andet. Jeg ved, at arrangørerne var meget glade for vores deltagelse.

Det andet arrangement var Renæssancefestivallen på Kronborg i efterårsferien. Her deltog 18 af vores skuespillere, sammen med en masse andre. Bl.a. med 2 forskellige forestillinger om hekseforfølgelse, der hver blev vist 2 gange om dagen. Denne ene forestilling havde Ole skrevet med udgangspunkt i Kenno Pedersens bog om hekseforfølgelsen på Birgitte Skaaning og andre ’hekse’ i Helsingør, og den anden forestilling var Monty Pytons klassiske act om hekseforfølgelse. Begge forestillinger var en stor succes, med samlet op mod 3.000 tilskuere. Vi har fået tilbud om at opføre stykkerne ved tilsvarende festivaller i København i vinterferien, og Per Brix, der arrangerede festivallen på Kronborg vil gerne have os til at medvirke næste år også. Der er et møde 6. november om dette.

Foreningen har i efteråret købt en ny (brugt) skurvogn, der fx kan bruges til omklædning. Dels fordi vi fik et godt tilbud og dels fordi det vil gøre os lidt mindre afhængige af telte og andet. Skurvognen er pt. opmagasineret ved Hellebæk Avlsgård. Tak til Flemming og Ole, der sørgede for afhentning, transport mv.

I løbet af året har vi også fået styr på vores kostumelager, der pt. er placeret i kælderen under Hornbæk Bibliotek. Der er blevet ryddet op og smidt ud, og ny har vi et bedre overblik over hvad vi har. Jeg vil gerne takke alle de der gav en hånd med, med oprydning, bortskaffelse mv.

Bestyrelsen har i løbet af det sidste år afholdt 8 bestyrelsesmøder. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de bestyrelsesmedlemmer, der har lagt hus og forplejning til bestyrelsesmøderne. Det har altid været en fornøjelse.

John Jacobsen, der blev valgt ind i bestyrelsen sidste år, nåede aldrig at deltage i bestyrelsens arbejde, idet har flyttede til Jylland. Ditte trådte ind i bestyrelsen i stedet for John. Birgit Wichmann er efter eget ønske udtrådt af bestyrelsen i løbet af 2016.

Vi har i år søgt og fået et sponsorat på 45.000 kr. fra Fonden til støtte for området Ålsgårde-Hellebæks Egnshistorie. Sponsoratet går til arbejdet med det nye stykke i 2017. Jeg takker fonden mange gange for den flotte støtte.

Til slut vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke bestyrelsen for arbejdet i årets løb, og Hammermøllens Venner, Egnshistorisk forening, Helsingør Kommune og alle de sponsorer og andre samarbejdspartnere, vi har, som gør det muligt fortsat at spille teater på Hammermøllen.

Det var ordene for i år. Tak til jer alle for jeres indsats og deltagelse i Hammermøllens Teatergruppe.

Hellebæk 29. oktober 2016

Lars Wiinblad

Formand

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.02 | 19:37

Jeg elskede det!

------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
16.01 | 14:23

Robin Hood kalder Lillejohn!
Madam Mangor i Fredensborg opsætter ”Robin Hood” og søger skuespillere. Vi mangler en Lillejohn, to onde riddere og et par fredløse mænd! Alle roller er gennemgående.
For at komme i betragtning skal du have nogen teatererfarin

...
15.08 | 00:47

Hej Tak for en god oplevelse lørdag aften. Her er nogle skud til fri afbenyttelse: https://500px.com/veisig/galleries/schimmelmanns-hest-14-08-2017

...
07.08 | 13:43

Send din adr. til mig. På e-mail, så finder vi på noget.

...
Du kan lide denne side